popup
ARCA
Quality engineered control valves
ARCA
Quality engineered control valves

Seminar von Rohr ARCA - ARTES Valve & Service

Dinsdag 27 september 2022


Geregelde Kogelkraan & Inspuitkoeling

Als sales engineer heeft men verschillende mogelijkheden binnen de bestaande portfolio om na ontvangst van zekere specificaties tot de juiste selectie van het type regelklep te komen. Bij velen doet het de wenkbrauwen fronzen als wij het hebben over een geregelde kogelkraan. Juist met deze informatie in het actieve geheugen hebben wij destijds gemeend om relaties uit te nodigen voor o.a. een Seminar Geregelde Kogelkraan.

Om het aangename met het nuttige te verenigen kunnen wij stellen dat de geselecteerde locatie, The Gallery van Aaldering te Brummen, een goede keus is geweest. Daarnaast waren wij van mening dat naast de geregelde kogelkraan het misschien ook wel interessant zou zijn als wij tevens iets zouden vertellen over de ARTES inspuitkoeler. Een inspuitkoeler is voor velen een bekend begrip.Het woord zegt het eigenlijk al, en zal ook voor velen niet echt enige vraagtekens oproepen qua functionaliteit.
Toch is het geboden inspuitkoelerconcept (lees uitvoering) wezenlijk anders ten opzichte van wat onze gewaardeerde collega's aanbieden, als je puur kijkt naar de techniek. Er is enige synergie met de geregelde kogelkraan. Dus het Seminar Inspuitkoeling was geboren…

Na ontvangst en nagenietend van een kopje koffie of thee werd er gestart met de eerste Seminar Inspuitingkoeling. De heren van ARTES Valve & Service boden de bezoekers inzage in hoe en wat erbij komt kijken bij het fabriceren/engineeren van een inspuitkoeler.
Rond 12:00 werd er door de catering van Aaldering een lekkere lunch geserveerd. Ook een moment voor velen om aansluitend te kunnen genieten van al het moois wat de The Gallery te bieden had.Met de nodige aangereikte informatie in het geheugen van de ochtend, werd er om 13:00 gestart met de tweede Seminar van de dag, namelijk de Geregelde Kogelkraan.
Er zijn veel overeenkomsten te herkennen tussen de inspuitkoeler & de geregelde kogelkraan.
De heren van ARTES Valve & Service hebben uitvoerig uitgelegd hoe een geregelde kogelkraan daadwerkelijk als een regelend-element ingezet kan worden, en wat eventueel de voordelen / nadelen zouden zijn als men een geregelde kogelkraan gaat gebruiken.

Aansluitend was er ruimte om “spreekwoordelijk” stoom te kunnen afblazen, onder het genot van een hapje en drankje kon men de gepresenteerde informatie kunnen laten bezinken. Een mooi moment voor velen om nogmaals, maar weer eens te kijken, wat voor moois The Gallery allemaal te bieden heeft!

Namens von Rohr ARCA / ARTES Valve & Service willen wij iedereen bedanken voor zijn of haar aanwezigheid. 

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding

Laatste nieuwsbrieven: