popup
ARCA
Quality engineered control valves
ARCA
Quality engineered control valves

Onderhoud Regelkleppen

Donderdag 25 augustus 2016

Onderhoud of reparatie van/aan regelkleppen dient afhankelijk van het proces met een zekere regelmaat uitgevoerd te worden. Een regelklep is een vitaal onderdeel in het productieproces waardoor het belangrijk is dat een regelklep conform de fabrieksvoorschriften onderhouden of gerepareerd wordt.

Een regelklep kan afhankelijk van de regelfunctie qua opbouw redelijk complex zijn. Het demonteren van de bestaande onderdelen gaat in veel gevallen zonder problemen. Daarna begint eigenlijk het werkelijke verhaal namelijk het vaststellen van de slijtage en mogelijke acties om de onderdelen weer conform de fabrieksspecificaties beschikbaar te stellen voor montage.
Door de eenvoud van de opbouw van een ARCA regelklep en constructie, modulaire opbouw, is het monteren in veel gevallen geen groot probleem. Het justeren, op een correcte manier opsluiten van het binnenwerk ( hier kan het zijn dan men niet de juiste tools heeft), van de voorspanning van de aandrijving en stopbus vraagt enige "Fingerspitzengefuhl".
Deze handelingen zijn juist cruciaal voor het  functioneren van de regelklep en het bieden van een zekere beschikbaarheid.

Is er enige twijfel aan uw kant neem dan met ons contact op zodat wij u kunnen adviseren. Beter vooraf een keer extra overleggen dan achteraf op de blaren zitten.




      

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding

Laatste nieuwsbrieven: