popup
ARCA
Quality engineered control valves
ARCA
Quality engineered control valves

Diagnose Regelkleppen

Donderdag 25 augustus 2016

 

Iedere regelklep heeft onderhoud nodig, het moment wanneer gekozen wordt om effectief onderhoud te plegen is en wordt steeds belangrijker. Correctief is geen optie. Preventief wil men voorkomen dat de beschikbaarheid van een plant in het geding komt.
Er zijn tools beschikbaar die enige informatie verschaffen over de toestand/status van een regelklep. Diagnose of het vaststellen dat een regelklep onderhoud nodig heeft is naar mijn mening niet alleen het beoordelen van de data gerelateerd aan de regelklkep, maar ook de regelkring waar deze regelklep onderdeel van uitmaakt. De Siemens PCS 7 Condition Monitoring software biedt o.a. deze mogelijkheden.


Tevens zijn er ontwikkelingen gaande om nieuwe technologien, o.a. geluidsmeting,  op klepstandstellerniveau te intergeren waardoor de efficientie zal gaan toenemen. Deze ontwikkeling is natuurlijk prima,  alleen is het belangrijk dat er voldoende kwalitatief personeel aanwezig is die daadwerkelijk een vertaalslag kunnen maken. Misschien gaat onze branche hier daadwerkelijk een voortrekkersrol vervullen....

Een 100% score middels software, dus preventief vaststellen dat een regelklep eraan gaat komen voor onderhoud is niet mogelijk. Een combinatie van aangepaste hardware, bijv. een dubbele stopconstructie met lekdetectie, en software zal ons een beter beeld geven van het proces en de toestand/status van de aanwezige componenten.

Voor aanvullende informatie stuur een mail naar info@vonrohr-arca.nl of telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer  0313-65400.    



 

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding

Laatste nieuwsbrieven: